O glasbi s poslanstvom.
10. julij 2017
aleksander_novak1

Aleksander Novak (fotografija: osebni arhiv)

Potem ko je primorski kantavtor Aleksander Novak dopustil, da se ga dotakne Stara Ljubljana in je v njen dotik povedel tudi občinstvo na festivalu Slovenske popevke, je te sobote obudil še eno mesto. Gre za Portorož, nekdaj Mesto rož, ki je danes le bleda senca sebe, saj svoje ime z bujnim cvetjem opraviči le še redkokdaj.

Mesto rož je Aleksander Novak to soboto predstavil na Melodijah morja in sonca ter zanjo prejel nagrado Danila Kocjančiča za najbolj obetavnega izvajalca. Ta kot številne druge njegove skladbe sledijo močnemu besedilu, izraziti melodiki in nežni izvedbi, ki so ravno pravšnje, da se jim prepustite v tem poletju.

Avtor glasbe in besedila: Aleksander Novak

Avtor aranžmaja: Jan Baruca

Poslušajte skladbo Mesto rož na Youtubu.

Obiščite spletno stran Aleksandra Novaka.

Aleksander Novak se bo jeseni 2017 podal na turnejo Vsi smo ljudje.

Jazzopis, september 2018

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr., Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne, Cankarjev dom). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.