O glasbi s poslanstvom.
3. april 2017
IMG_1591

Aleksander Novak (fotografija: Tina Kleva)

Pred časom je s skladbo Zlata napovedal zlato obdobje svojega glasbeno-ustvarjalnega udejstvovanja, medtem ko se obalni kantavtor Aleksander Novak v teh dneh pospešeno pripravlja na Slovensko popevko, kjer bo 15. aprila nastopil s skladbo Dotik stare Ljubljane.

Na lep, sončen vikend v pričetku aprila se je zato podal prav v središče Ljubljane, da bi skupaj s filmsko ekipo iz studia Kleva films in Tamaro Velikonja, ki v spotu igra ulično ustvarjalko, posnel svoj prvi videospot, s katerim se bo predstavil neposredno po nastopu na festivalu. »Gre za kombinacijo vlaka, kolesa, ulične umetnosti, Stare Ljubljane in še marsičesa, vendar vsega kljub vsemu ne bi rad razkril,« pove Aleksander Novak, ki je sprehajalce po Ljubljani razveseljeval s kitaro in doda, da so “občutki izjemni. Zelo se veselim tednov, ki so pred mano in preprosto sledim klicu skladbe.

Aleksander Novak se bo v soboto, 15. aprila s sladbo  Dotik stare Ljubljane predstavil na festivalu Slovenske popevke.

IMG_2774

Utrinki s snemanja videospota za skladbo Dotik stare Ljubljane. (fotografija: Petra Kleva)

IMG_2775

Utrinki s snemanja videospota za skladbo Dotik stare Ljubljane. (fotografija: Petra Kleva)

IMG_1604

Utrinki s snemanja videospota za skladbo Dotik stare Ljubljane. (fotografija: Petra Kleva)

Jazzopis, september 2018

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr., Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne, Cankarjev dom). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.