O glasbi s poslanstvom.
30. november 2018

Nina Novak z gostjo Ajdo Stino Turek. (fotografija: ETV)

Jazz z Nino je televizijska oddaja Nine Novak, univerzitetno diplomirane muzikologinje, kritičarke in glasbene publicistke, ki vsak prvi torek v mesecu poteka na valovih ETV televizije. Tako je jazzovska glasba, kateri se sicer v slovenskih medijih vztrajno krči prostor, dobila stalno mesto, ki skuša popularizirati ta žanr in slovenske jazzovske ustvarjalce umestiti na svetovni zemljevid, obenem pa izobraziti splošno javnost.

Ajda Stina Turek je diplomantka univerze Berklee, ki je letošnjo pomlad predstavila prvenec SONDER in za izbrane skladbe posnela tudi videospote. Enega si bomo ogledali tekom oddaje, skupaj s študijskim kolegom Vidom Jamnikom pa bo v živo izvedla še legendarno skladbo Somebody Loves Me. Sicer bo spregovorila o poteku študija v Ameriki in tamkajšnji kakovosti bivanja, se ozrla na dokaj mlado tradicijo vokalnega jazza v Sloveniji in razkrila, s katerimi elementi bogati svojo pojavnost na odru. Je prejemnica nagrade za najboljšo pevko na šoli, medtem ko je bil njen album izbran za najboljši študentski projekt.

Oddaja bo na sporedu v torek, 4. decembra ob 21.30 uri na valovih ETV televizije (program najdete na 695. kanalu v TV omrežju Siol).

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr.; Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.

Naročite se na e-Novice