O glasbi s poslanstvom.
31. oktober 2018

Nina Novak z gostom Alešem Rendlo. (fotografija: ETV)

Jazz z Nino je televizijska oddaja Nine Novak, univerzitetno diplomirane muzikologinje, kritičarke in glasbene publicistke, ki vsak prvi torek v mesecu poteka na valovih ETV televizije. Tako je jazzovska glasba, kateri se sicer v slovenskih medijih vztrajno krči prostor, dobila stalno mesto, ki skuša popularizirati ta žanr in slovenske jazzovske ustvarjalce umestiti na svetovni zemljevid, obenem pa izobraziti splošno javnost.

V drugi oddaji druge sezone, sicer šesti po vrsti, bomo v studiu gostili priznanega bobnarja Aleša Rendlo, ki že vrsto let deluje kot redni član Big Banda RTV Slovenija. Poleg tega poučuje, bil pa je tudi član zasedb, ki so v osemdesetih letih minulega stoletja postavile tako imenovano novojazzovsko sceno. Ob izidu drugega avtorskega albuma Sanjarije, se je ozrl tudi na tiste čase, ko je bil študij v Gradcu pravzaprav edina možna izbira. Pogovor bomo popestrili z ogledom animacije k skladbi Strahomer, medtem ko bo skupaj s sinom Aljažem zaigral Pidgens.

Oddaja bo na sporedu v torek, 6. novembra ob 21.30 uri na valovih ETV televizije (program najdete na 695. kanalu v TV omrežju Siol).

Jazzopis, september 2018

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr., Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne, Cankarjev dom). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.