O glasbi s poslanstvom.
29. marec 2018

Nina Novak z gostom Borutom Morijem. (fotografija: ETV)

ETV televizija je februarja letos sklenila partnerstvo z Jazzetno in odšla drzen korak dlje. Medtem ko številne radijske in televizijske hiše ukinjajo oddaje, posvečene glasbi, toliko bolj jazzu, je ta v svoj spored uvrstila novo redno oddajo Jazz z Nino, ki jo vodi Nina Novak, univerzitetno diplomirana muzikologinja in kritičarka ter glasbena publicistka. Oddaja je na sporedu vsak prvi torek v mesecu, in sicer ob 19.40 uri. Gre za popularizacijsko jazzovske glasbe in izobraževanje splošne javnosti. V studiu gostimo priznane slovenske jazzovske ustvarjalce in se s pomočjo njihovih razmišljanj dotikamo perečih tem glasbene realnosti ter sočasno izbrane glasbenike umeščamo na svetovni jazzovski zemljevid.

Gost druge oddaje Jazz z Nino bo harmonikar Borut Mori, ki bo pogovor popestril z igranjem v živo. Izvedel bo Media Nocte, naslovno skladbo albuma, ki ga je pripravil v sodelovanju z avstrijskim violinistom Igmarjem Jennerjem, ogledali pa si bomo tudi posnetek s koncerta s kitaristom Andrejem Ofakom, s katerim je posnel album The Echoes of River Drava. Sicer klasično izobražen glasbenik se zlahka postavi ob bok harmonikarjem, kakršen je denimo Richard Galliano, saj mu instrument vseskozi ponuja predvsem izhodišče za raziskovanje.

Oddaja bo na sporedu v torek, 3. aprila ob 19.40 uri na valovih ETV televizije.

Jazzopis, september 2018

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr., Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne, Cankarjev dom). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.