O glasbi s poslanstvom.
26. maj 2018

Nina Novak z gostom Igorjem Bezgetom. (fotografija: ETV)

ETV televizija je februarja letos sklenila partnerstvo z Jazzetno in odšla drzen korak dlje. Medtem ko številne radijske in televizijske hiše ukinjajo oddaje, posvečene glasbi, toliko bolj jazzu, je ta v svoj spored uvrstila novo redno oddajo Jazz z Nino, ki jo vodi Nina Novak, univerzitetno diplomirana muzikologinja in kritičarka ter glasbena publicistka. Oddaja je na sporedu vsak prvi torek v mesecu, in sicer ob 19.40 uri. Gre za popularizacijsko jazzovske glasbe in izobraževanje splošne javnosti. V studiu gostimo priznane slovenske jazzovske ustvarjalce in se s pomočjo njihovih razmišljanj dotikamo perečih tem glasbene realnosti ter sočasno izbrane glasbenike umeščamo na svetovni jazzovski zemljevid.

V četrti oddaji, zadnji v tej sezoni, bomo predstavili bogato glasbeno kariero kitarista Igorja Bezgeta, ki redno muzicira na svetovnih jazzovskih odrih, vse od New Yorka do Jamajke in Indije. Njegova posebnost so projekti, ki nastanejo kot plod navdiha v danem trenutku, saj je znan po tem, da se z izbranimi glasbeniki sreča v studiu, kjer poprimejo za instrumente in preprosto igrajo, iz česar nastane plošča. Tudi zato velja za izredno plodnega glasbenika, kar bo dokazal tudi v oddaji, ki jo bo obogatil z improvizacijskimi glasbenimi vložki.

Oddaja bo na sporedu v torek, 5. junija ob 19.40 uri na valovih ETV televizije.

Jazzopis, september 2018

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr., Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne, Cankarjev dom). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.