O glasbi s poslanstvom.
28. februar 2018

Nina Novak z gostom Iljem Pušnikom. (fotografija: ETV)

ETV televizija je s februarjem to leto sklenila partnerstvo z Jazzetno in v svoj spored uvrstila novo redno oddajo Jazz z Nino, ki jo vodi Nina Novak, univerzitetno diplomirana muzikologinja in kritičarka ter glasbena publicistka. Oddaja bo na sporedu vsak prvi torek v mesecu, in sicer ob 19.40 uri. Oddaja bo izobraževala splošno javnost na področju (slovenske) jazzovske glasbe ter v studiu gostila priznane slovenske jazzovske ustvarjalce, s pomočjo katerih se bo avtorica dotaknila katere od številnih perečih tem glasbene realnosti in sočasno izbrane glasbenike umestila na svetovni jazzovski zemljevid.

Gost prve oddaje Jazz z Nino bo kontrabasist in študent medijev ter novinarstva Ilj Pušnik, ki si je za diplomsko nalogo izbral temo z naslovom Prisotnost jazza v medijih med leti 1991 in 1995 ter 2013 in 2017. Avtorica bo naredila kratek povzetek zgodovine jazza, ga umestila v slovenski prostor in se z gostom pogovarjala o vlogi ter vplivih medijev na razvoj glasbe ter se dotaknila hipotez in izsledkov njegove naloge, ogledali pa si bomo tudi posnetek Mihael Hrustelj tria, kjer je Ilj Pušnik pričel s svojo kariero, in posnetek z Jazz Festivala Ljubljana zasedbe Artbeaters.

Oddaja bo na sporedu v torek, 6. marca ob 19.40 uri na valovih ETV televizije.

Jazzopis, september 2018

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr., Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne, Cankarjev dom). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.