O glasbi s poslanstvom.
30. maj 2017
festival slovenskega jazza

Festival slovenskega jazza (fotografija: festivalski arhiv)

Jazz Ravne in abonma v sklopu le-tega letos praznujeta deseto obletnico, medtem ko bo Festival slovenskega jazza že petič zapovrstjo potekal na Ravnah na Koroškem in na ta način obeležil svojo trinajsto izdajo.

Kot v preteklih letih, bo tudi tokrat osrednji program festivala potekal v začetku oktobra, in sicer med 5. in 7. oktobrom na različnih prizoriščih na Ravnah, medtem ko bodo spremljevalne dejavnosti razporejene že vsaj teden dni pred tem. Poleg koncertnih večerov, premiernih predstavitev svežih izdaj in fotografskih razstav, bosta eni osrednjih dejavnosti kot vselej vzgoja in izobraževanje, ki bosta usmerjeni tako na mlade kot splošno občinstvo.

Po treh letih premora pa bo namesto biltena, s katerim bi Jazz Ravne obeležile deseto leto delovanja, znova izšel Jazzopis, v katerem bo predstavljenih nekaj začetnikov jazzovske glasbe pri nas, a tudi mladih glasbenikov, ki sledijo njihovemu izročilu. Za dodatno umestitev jazzovske glasbe v sodobno družbo bodo poskrbeli strokovnjaki na področju jazzovske glasbe in poslušalci, ki si dneva brez tega žanra preprosto ne predstavljajo.

Tretja izdaja Jazzopisa izide septembra, medtem ko vas bomo s podrobnostmi same promocije in programa 13. Festivala slovenskega jazza seznanili jeseni.

Jazzopis, september 2018

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr., Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne, Cankarjev dom). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.