O glasbi s poslanstvom.
23. marec 2017
nina_strnad_peter_mihelic_foto_ivan_bliznetsov

Nina Strnad in Peter Mihelič (fotografija: Ivan Bliznetsov)

Za skladbe iz zlatega repertoarja najbogatejšega obdobja v zgodovini slovenske glasbe je znano, da vedno znova zazibajo v globoko občutenje in doživljanje življenja, na katerega v hitro spreminjajočem se svetu tako radi pozabimo. V izčiščenih interpretacijah ene najsuverenejših vokalistk mlajše generacije pri nas, Nine Strnad, in pianista Petra Miheliča, ki ima za seboj številna impresivna sodelovanja, se v ospredje še toliko močneje prikradeta prav čutnost in dramatičnost, ki skladbe šestih skladateljev (Ati Soss, Janez Gregorc, Jože Privšek, Jure Robežnik, Mojmir Sepe in Urban Koder) ter prav toliko besedilopiscev (Branko Šömen, Dušan Velkaverh, Elza Budau, Gregor Strniša, Milan Jesih in Miroslav Košuta) umeščata v širši družbeno-kulturološki prostor in v čas, ko je bila glasba pisana, da bi izpovedala zgodbe življenja. Te sta glasbenika uvrstila na album V luči življenja: zgodbe slovenske popevke (ZKP RTV Slovenija, 2016), ki sta ga lansko pomlad predstavila na dveh ekskluzivnih koncertih, medtem ko ga bosta na prihajajoči koncertni turneji v pričetku aprila predstavila prvič po izidu in tako v srcih poslušalcev prižgala luč.

Vabljeni na popotovanje po zakladnici slovenske glasbe!

 

Koncertna promocijska turneja V luči življenja

sreda, 5. april 2017 ob 19.30 uri / Sokolski dom, Škofja Loka

četrtek, 6. april 2017 ob 20.15 uri / Kulturni dom, Nova Gorica

petek, 7. april 2017 ob 20.00 uri / SiTi Teater, Ljubljana

sobota, 8. april 2017 ob 20.00 uri / Kulturni dom, Krško

NinaStrnad_PeterMihelic_VLuciZivljenja

Jazzopis, september 2018

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr., Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne, Cankarjev dom). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.