O glasbi s poslanstvom.
1. september 2018

ponedeljek, 17. september 2018 ob 19.00 uri / Knjižnica Otona Župančiča, Mediateka

Adam Klemm (fotografija: Zoran Ješić)

Tokratna izdaja cikla glasbenih pogovorov Nova frekvenca, ki v središče postavlja izmenjavo mnenj o glasbi, ustvarjanju, življenju in družbi, prinaša okroglo mizo na temo pozicije jazzovskih glasbenikov pri nas in na tujem.

Gosta Nine Novak, univ. dipl. muzikologinje, kritičarke in ustanoviteljice portala Jazzetna, bosta saksofonist Adam Klemm, član Big Banda RTV Slovenija, in svež diplomant bostonske univerze Berklee, vibrafonist Vid Jamnik. Beseda bo tekla o pomembnosti mreženja tekom študija, tretiranju tujih glasbenikov pri nas in tem, ali orkester odpira vrata solističnim projektom ter ali se je kot tujec težko uveljaviti v slovenskih glasbenih krogih.

Adam Klemm, rojen 1976 leta v Novem Sadu, se je po izobrazbo podal v Budimpešto, Gradec in na Finsko, medtem ko ga je življenje nazadnje umestilo v Ljubljano, kjer je zadnje desetletje član Big Banda RTV Slovenija. Je član sveta novosadskega jazz festivala, doslej pa je predstavil dva avtorska projekta, Hot Coolen in Nostalgija.

Vid Jamnik (fotografija: Slavko Rajh)

Vid Jamnik se je rodil leta 1993 v Slovenj Gradcu in se na resno glasbeno pot podal že v zgodnji mladosti pod mentorstvom legendarnega Boška Petrovića. Poleg živega muziciranja in sodelovanj z velikimi imeni iz sveta glasbe, je znanje pridobil tudi na celovškem konservatoriju in univerzi Berklee v Ameriki.

Okroglo mizo bo pospremil izid nove številke Jazzopisa, pogovoru pa bo sledil koncert Patricije Škof tria.

 

Jazzopis, september 2018

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr., Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne, Cankarjev dom). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.