O glasbi s poslanstvom.
21. marec 2017

sreda, 19. april 2017 ob 19.00 uri / Knjižnica Toneta Seliškarja, Trbovlje

dragan_bulic_arhiv_vala_202

Dragan Bulič (fotografija: arhiv VAL-a 202)

Dragan Bulič, legendarni radijski voditelj, je svojo pot pričel na Radiu Študent, prvi tovrstni radijski postaji v Evropi, in dobri dve leti zatem prestopil na RTV Slovenija ter ji ostal zvest vse do upokojitve.

Za časa svojega delovanja je poskrbel za glasbeno opremo neštetih ur radijskega programa, se pogovarjal s takorekoč vsemi imeni slovenske glasbene scene, a tudi mnogimi tujimi, se preizkusil v organizaciji koncertov, tri leta pa je vodil tudi televizijsko oddajo Sobotna noč, ki je premierno predstavila marsikatero danes uspešno skupino. Je prejemnik Viktorja za življenjsko delo. Kot novinar, tudi zbiratelj tako fotografskih spominov na srečanja z mnogimi glasbeniki kot avtogramov, je pridobil nešteto izkušenj, medtem ko se je bil prav tako primoran spopasti z izzivom, na kakšen način posredovati glasbo poslušalstvu, katere vloga se je v vseh teh letih povsem preobrazila.

O zgoraj naštetem, kot tudi zgodovini glasbe, njenem namenu in družbeno-kulturnem pomenu bo spregovoril z Nino Novak, univerzitetno diplomirano muzikologinjo in kritičarko, tudi ustanoviteljico portala Jazzetna.

dragan_bulic

Jazzopis, september 2018

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr., Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne, Cankarjev dom). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.