O glasbi s poslanstvom.
1. september 2016
jazzetna_izobrazevanje_urska_lukovnjak

fotografija: Urška Lukovnjak

Dandanes smo skorajda vsi primorani biti pismeni, saj moramo kolegom in sodelavcem vse pogosteje postreči z novicami ali krajšimi oblikami vsebinsko različnih besedil, ki pa jim vladajo bolj ali manj iste zakonitosti. Ker glasba običajno predstavlja skupni imenovalec vseh nas, ne glede na žanrsko opredelitev, bomo na tečaju Glasbena industrija: ubesediti glasbo ljubezen do nje pretvorili v znanja, ki jih lahko uporabimo na vseh področjih življenja. Dotaknili se bomo organizacije dogodkov, stikov z mediji, snovanja vabil in priprave besedil za programske knjižice ter napovednike, se pogovarjali o promocijskih besedilih in se še posebno posvetili publicističnim oblikam, kakršne so novice, intervjuji, portreti, kritike idr.

A da nabiranje izkušenj ne bo preveč plastično in enostransko, kot pogosto zna biti, bo tečaj temeljil na skupinskem in individualnem delu, diskusijah, primerjavah ter praktičnih nalogah, opravljenih pod budim očesom (in ušesi J ) mentorice. Pridobljeno znanje boste lahko preizkusili na enem od slovenskih glasbenih festivalov ali skozi organizacijo lastnega dogodka, se udeležili koncertov, medtem ko bodo kakovostni publicistični izdelki udeležencev objavljeni.

Tečaj je namenjen srednješolcem in mladim do 25-ega leta. Glasbeno predznanje ni potrebno, medtem ko je žanrska opredelitev povsem brezpredmetna. Prijave do 20. septembra. Število prijavnih mest je omejeno. VPIS PODALJŠAN DO ČETRTKA, 22. SEPTEMBRA!

 

Obseg izobraževanja: 18 šolskih ur in celoletno mentorstvo

Termini srečanj: vsak zadnji ponedeljek v mesecu ob 17.00 uri (prvo srečanje v ponedeljek, 26. septembra, zadnje maja 2017)

Kraj izvajanja: Ljubljana center (natančnejšo lokacijo boste prejeli ob prijavi)

Cena (promocijska): 160 eur (račun lahko poravnate na prvem srečanju ali z nakazilom na transakcijski račun; možno je tudi plačilo v dveh obrokih)

Prijave na: elektronski naslov jazzetna@gmail.com ali nina@jazzetna.com ali na telefonski številki 041 528 601.

 

Tečaj vodi Nina Novak, univerzitetno diplomirana muzikologinja s statusom samozaposlene v kulturi (recenzent/kritik, pesnik). Je avtorica več kot tristo publicističnih prispevkov, urednica glasbene znanstvene monografije in ustanoviteljica portala Jazzetna. Sodeluje z vodilnimi slovenskimi glasbenimi institucijami in izvajalci ter vodi tečaje in delavnice tako za odrasle kot otroke.

Jazzopis, september 2018

Jazzetna

Jazzetna izpostavlja glasbo s poslanstvom in o njej piše s poslanstvom. V središče postavlja jazz in etno, vendar beseda o glasbi nikakor ni omejena izključno nanju, temveč na vso kakovostno (slovensko) glasbo, ki sicer marsikdaj težko najde pot do javnosti. Prav zato objava na Jazzetni pomeni več, kakor sama ocena plošče.

Poleg tega Jazzetna nudi raznovrstno strokovno podporo, vključujoč pripravo vseh vrst promocijskih besedil in celovito svetovanje posameznim izvajalcem (Nina Strnad, Jaka Kopač idr.) ter festivalom (priprava programskih knjižic idr.; Festival slovenskega jazza, Jazz Ravne). Zadolžena je za vsebinsko zasnovo Jazzopisa in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana prireja mesečne pogovore z jazzovskimi glasbeniki pod naslovom Nova frekvenca, medtem ko na televiziji ETV vodi lastno oddajo Jazz z Nino.

Z željo po sodelovanju se obrnite na elektronsko pošto.

Naročite se na e-Novice